Ο Γ. Τσιάλας είναι μουσικός, πολυοργανίστας, συνθέτης, εικαστικός. Γεννήθηκε στην Καρδίτσα όπου ζει και εργάζεται. Ασχολήθηκε από πολύ μικρός με τη μουσική, τη ζωγραφική και το θέατρο (γράφοντας μουσική, κάνοντας τα σκηνικά και συμμετέχοντας ως ηθοποιός).

Σπούδασε κλασική κιθάρα και θεωρητικά στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγητές τον Στέργιο Ζυγούρα και την Κάλλη Κάστωρη. Είναι κάτοχος Πτυχίου και Διπλώματος Κιθάρας και Πτυχίων Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας.

Υπήρξε από μικρός μέλος της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καρδίτσας (κλαρινέτο, σαξόφωνο, κρουστά).

Από το 1980 έως το 1982, διέμενε στη Στοκχόλμη, όπου συνεργάστηκε με πολλούς μουσικούς διαφόρων εθνικοτήτων, διευρύνοντας τα μουσικά του ακούσματα και αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες. Εκεί εμφανίστηκε σε πολλές εκδηλώσεις των Ελληνικών συλλόγων της ομογένειας.

Το 1982 – 83 υπηρέτησε στη μπάντα της Στρατιωτικής Μουσικής της 21ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (Κομοτηνή). Πριν τη θητεία του και παράλληλα με αυτή, ήταν μέλος της Ρεμπέτικης Κομπανίας Καρδίτσας “Τα καλά παιδιά”, με την οποία το 1983 εμφανίστηκε και στο σημαντικό τότε Φεστιβάλ της Ιθάκης και σε περισσότερες από 60 συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

Από το 1984 που διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας, όπου δημιουργεί και διευθύνει διάφορα μουσικά σύνολα, αποτελούμενα από μαθητές και συναδέλφους καθηγητές αλλά και άλλους μουσικούς και τραγουδιστές. Δίδαξε επίσης στο Ωδείο Τρικάλων “Κοντοκώστα”, στη Δημοτική Μουσική Σχολή Σοφάδων, όπου δημιούργησε και διηύθυνε μαθητική ορχήστρα, σεμινάρια κιθάρας του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας του Βόλου καθώς και σε Θεατρικά εργαστήρια της Καρδίτσας. Μαθητές του βραβεύτηκαν σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.

Διοργάνωσε κατά καιρούς αρκετές συναυλίες και σεμινάρια στο Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας και προσκάλεσε στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες.

Συμμετείχε σε πολλά σεμινάρια και φεστιβάλ κιθάρας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Beograd, Iserlohn, Uppsala, Ankara, Gotse Delcev), και παρακολούθησε μαθήματα με τους Κ. Κοτσιώλη, Β. Μπουντούνη, L. Bouwer, D. Russel, W. Lendlle, H. Kappel, T. Muller – Pering, J. Castrobaldi, J. Zsapka, C. Domeniconi, R. Dyens, K. Yamashita, M. Tamayo, A. Desiderio, Z. Dukic κ.α.

Έχει δώσει πολλά ατομικά ρεσιτάλ και έχει συμπράξει με πολλά μουσικά σύνολα και χορωδίες, διαφόρων ειδών και ύφους, με τα οποία εμφανίστηκε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες 9ηθοποιούς και μουσικούς) σε συναυλίες, παραστάσεις και ηχογραφήσει, (Δ. Τσακνή, S. Isakovic, Μ. Μποτέλλη, Λ. Βίσση, Β. Καναρά, Π. Τόνιο, Δ. Καβράκο, Τ. Φωτεινοπούλου, Γ. Χαραλαμπίδη, Κ. Παπανίκα, Ν. Τσακίρογλου, Quinteto Tangarto) κ.ά. καθώς και με το μαέστρο Χ. Κτιστάκη και κλιμάκιο της συμφωνικής ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Συνόδευσε με την κιθάρα του πολλές παρουσιάσεις βιβλίων αρκετών συγγραφέων, καθώς και παραστάσεις με ανάγνωση – δραματοποίηση σπάνιων παραδοσιακών ελληνικών παραμυθιών, κυρίως της ψυχολόγου Άννας Φασουλάρη στην Κρήτη και σε σχολεία της Καρδίτσας.

Το 2004 δημιούργησε την 8μελή ορχήστρα “ΑΝΑΚΡΟΥΣΙΣ” με την οποία έκανε αφιερώματα σε μεγάλους Έλληνες συνθέτες και εμφανίστηκε σε συναυλίες στην Ελλάδα και το 2008 σε τρεις συναυλίες στην Κύπρο.

΄Εχει συνθέσει πολλά τραγούδια, έργα για κιθάρα και για διάφορα μουσικά σύνολα, καθώς και μουσική και τραγούδια για 8 θεατρικά έργα και επιθεωρήσεις και 1 βραβευμένη ταινία μικρού μήκους. Το 2001 κέρδισε το 1ο βραβείο μουσικής σύνθεσης στο 17ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, για τη μουσική του στο θεατρικό έργο “Το γαμήλιο Εμβατήριο” του Α. Τ ερζάκη. Ηχογράφησε για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Από το 1992 χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό υπολογιστή (για επεξεργασία εικόνας και ήχου), συνθεσάιζερς και άλλα τεχνολογικά μέσα για λόγους μουσικής έρευνας και σύνθεσης, σε συνδυασμό με τα φυσικά όργανα (Home Studio).

Υπήρξε για 3 χρόνια ραδιοφωνικός παραγωγός – παρουσιαστής μπουσικής εκπομπής σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης του, με πανθεσσαλική εμβέλεια.

Παράλληλα με τη μουσική ασχολείται και με τη ζωραφική και τη φωτογραφία. Υπήρξε μέλος του Εικαστικού Ομίλου Καρδίτσας, από το 1985 έως το 1997 Αντιπρόεδρος – Γραμματέας) και μέλος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζωγράφων Βορείου Ελλάδος.

Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις Ζωγραφικής, εντός και εκτός Ελλάδος, ενώ την πρώτη του ατομική έκθεση την έκανε σε ηλικία 18 ετών. Έργα του (κυρίως προσωπογραφίες),κ βρίσκονται ε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Κατά τη στρατιωτική του θητεία στην Κομοτηνή το 1982 αγιογράφησε το εκκλησάκι του οχυρού της Νυμφαίας.

Σχεδίασε το σήμα (“Ο Κιθαριστής”) του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, το σήμα (“Η Αθηνά”) του Δημοτικού Ωδείου Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, Music Art – Νέο Ωδείο Κοζάνης, Μουσική Σχολή Σείριος Θεσσαλονίκης και πρόσφατα το σήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Πάρου.

Σχεδίασε επίσης εξώφυλλα και εσώφυλλα βιβλίων, δίσκων, αφίσες και προγράμματα συνεδρίων, μουσικών και θεατρικών παραστάσεων και άλλων εκδηλώσεων.